Friday, May 15, 2009

ဖြင့္ပဲြ

ေသာၾကာေန႔ညကို ဆင္ႏဲႊရင္း ပို႔စ္တ္အသစ္ေလးတင္ရင္း သူမ်ားဘေလာ့ဂ္ေလး ေလွ်ာက္ဖတ္ရင္း မုန္႔ဟင္းခါးေလး စားခ်င္လာတာနဲ႔ (ဘာမွေတာ့ မဆုိင္ဘူး) ၀ယ္ထားၿပီးသား ခင္ေထြးရီ အထုပ္ေလး ျမန္ျမန္ေျပးခ်က္၊ အိမ္မွာရိွတဲ့ ငါးေလးကုိ ငံျပာရည္ေလးနဲ႔ နည္းနည္းထပ္ျပဳတ္ထည့္၊ စပါးလင္အစစ္ေလး နည္းနည္းထုထည့္ ၊ၾကက္ဥေလးျပဳတ္ထည့္၊ ပဲစဥ္းငံုေလး ျမန္ျမန္ျပဳတ္ထည့္ (ျမန္ျမန္က်က္လို႔ ပဲမွဳန္႔ဆန္မွဳန္႔ေတြနဲ႔ မၾကိဳက္တတ္လို႔) တက္သုတ္ရိုက္ေလး ညတြင္းခ်င္းခ်က္ေနတယ္။

ခ်က္ရင္း စာေလးေျပးရိုက္ရင္း မုန္႔ဖတ္ေျခာက္ေလးလည္း ျပဳတ္ရေသးတယ္။ မအားရွာတာ သနားစရာ။ ဒါေပမယ့္ က်က္သြားေတာ့ က်ိဳကၠဆံ အိုင္အယ္လ္ဘီစီနားက သံလမ္းမုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ မထင္မွတ္ပဲ သြားတူတယ္။ ၾကိဳက္တယ္ ၾကိဳက္တယ္ အဲဒိဗားရွင္းလည္း စားေကာင္းတာပဲ။ ညဘက္ဆိုေတာ့ တပန္းကန္နဲ႔ ဟင္းရည္ေလးေသာက္ စာေလးဆက္ေရး ေနသာထုိင္သာ ရိွသြားၿပီေလ။

ဓာတ္ပံု ရုိက္ခါနီးေတာ့ ကုိယ့္ပန္းကန္ေလး ကိုယ္ၾကည့္ၿပီး သနားသြားတယ္။ ဟီးဟီး သူမ်ားေတြ အစားအေသာက္ ပ်က္ေတာ့မွာပဲ။ ဘာမွလည္းမပါဘူး။ အေၾကာ္လည္း မပါ၊ နံနံပင္လည္း မပါ။ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ လွေတာ့လည္း မလွဘူးကြယ္။

3 comments:

  1. စားလို႔ေကာင္းဘို႔သာအဓိကပါကြယ္...စားလို႔ေကာင္းမဲ႔ပံုဘဲ :P

    ReplyDelete
  2. မုန့္ဟင္းခါး ဆိုရင္ ျပီးေရာ စားခ်င္လာျပီေနာ္

    ReplyDelete
  3. ဘေလာ့ အစ အဆံုး ဖတ္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ကို ဖတ္သြားပါတယ္.... စာေရး တကယ္ေကာင္းသူပါပဲ......

    ReplyDelete